Peristiwa di KFC..

Friday, September 14, 2007
Malam rabu aritu.. Orang lain sibuk bertarawikh, mie dan adik badek mie lak pegi celebrate besday anak saudara mie(Muhammad Nazirul Akmal) kat KFC sebelah carrefour Wangsa Maju. iks.. iks.. iks..! Takder la meriah sangat. Just buat untuk ahli keluarga je. Pada mulanya cadang taknak buat.. tapi tau la budak2 kan, tau ape.. so perancangan di buat pun last2 minit je. tempah tempat, kek dan beli hadiah pun last2 minit.. sudahnya hadiah mie tak sempat berbalut.. hehehe

Sebenarnya mie suka bila diadakan majlis2 macam nie.. sebab masa nie la kami adek badek akan berkompol makan bersama2.. dan belbagai cerita di borakkan. memang kami tinggal satu umah kecuali Kak mah sekeluarga yg tinggal berasingan di Pandan Perdana. Tapi, kami jarang duduk makan semeja. Ada pun masa balik kampung dan ayah n mak ada jerk..

Hadiah termahal Akmal dapat ialah Hand Phone. Diberi oleh abg Zely.. bertuahnya anak buah mie nie.. mak sedara dia pun tak pernah dapat hadiah Hand Phone dari sesape tau! Pakai Hand Phone buruk je.. huhu mie tak kisah pun sebenarnya. Janji boleh dipakai.. ihiks!

Ada satu lagi peristiwa berlaku masa tu.. masa mie nak pg basuh tangan, mie ternampak 'seseorang lelaki' yang mie teringin sangat nak jumpe selama nie. Tapi, di sisi lelaki tu ada seorang perempuan. Mesra betul diorang.. pantas mie capai talifon bimbit mie dan call salah sorang dari member mie yg turut kenal dengan lelaki tu.

Ja.. aku jumpe *#%&^ kat KFC la..
Iye ke? biar betol..
Betol la. aku kenal sangat.. dia langsung x berubah.
Ko tegur dia tak?
Tak la.. niat nak tegur dia td. Tapi ada pompuan la dgn dia. Mesra je aku tgk.
oOoOo.. tapi aku dengar2 la yg dia dah bertunang..
Ye ke Ja? kenapa aku tak tahu pun????!!
Aku dah lama nak cakap sebenarnya.. tapi tak tercakap. Sori yer mie..
Erm.. takpe la Ja. terima kasih yer bg tahu aku pasal nie.


Sedihnya! tapi kenapa yer?? Erm mungkin sebab.. 2 tahun lalu, dia pernah menjadi sahabat paaaaaaaling baik dan rapat dengan mie.. ntah macamana satu hari tu dia luahkan perasan dia pada mie.. tapi ketika itu mie dah ada orang lain iaitu Mr'ex'.. Mie cakap kat dia yg kami(mie&Mr'ex') dah rancang nak bertunang pun.. sejak dari hari tu dia mula menjauhkan diri dari mie.. dia pindah umah dan tukar no. hp pun tak bagi tahu mie.. kitaorang Lost contact terus. Sedih sangat! selama kami berkawan memang mie juga ada menaruh hati pada dia. Tapi takkan la mie yg nak mulakan dulu. Lama kami berkawan tapi dia tak luah2 pun.. tu yg mie terima Mr'ex' tu.. skali, jodoh mie dgn mr'ex' pun tak panjang.. betul kata dia, mie tak sesuai dgn Mr'ex'.

* * * * * * * * * * *

Memandangkan kami tak masak untuk sahur pagi khamis(semalam), kami sume pakat2 bersahur di luar.. rasa lain la bersahur kat luar nieh.



Pada malam tu juga mie dapat baaaaaaaaanyak kiriman sms dari kawan2 mengucapkan 'Selamat Berpuasa'.. Terima Kasih Sumer
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 11:13 PM |

11 KomeNs

oo jumpe kekasih lama ke weh?? wekekeke!
Kak Ien---> Lom jadi kekasih la kak ien... :( cinta tak terucapp... huhuhu..
xpe umie,kalo die dh ade org len..ramai lg yg xde..*sile-sile yg single tonjolkan diri kt umie*..hiksss...
Kak zura---> Aips!!.. lain macam je ayat tu kak zura.. nak kena dia nie... :p
waaa, bestnya dapat mkn kfc ngan family sume,hehe..emm, umie, org zaman skrang tak kisah tau kalau pompuan ngurat laki,hihii
jom makan kentaki :))
salam mie.... hidup kita berubah tandanya masih bernyawa...hehehe:P

org yg pernah dekat dgn hati berapa tahun pun bila terserempak mesti dup dap dup dap gak kan..hehehehe :P
Faisal---> bukan makan kfc je wak.. makan la ape2 sekalipun, bila bersama2 keluarga terasa seronok sangat kan? hehe orang sekarang tak kisah ek?? tapi umie malu ler.. muahahaha buatnya cinta di tolak cemana?! :p

KhaL---> Makan kentaki, awak nak banje ek? Horayyy!!

Kak jie---> Kadangkala perubahan yg berlaku membuatkan diri rasa sebersalah dan menyesal sangatt :(

Masa 1st time nampak dia selepas 2 tahun x berjumpa tu kan memang rasa menyirap jugak la darah nie.. hehe ditambah lagi bila nampak ada pompuan lain di sisi dia.. Uwaaa... sadis!
cerita mie dgn kawan yg paaaaling rapat tu sama la dgn nizie.. ada iras2 cerita..masing xmau luah last2 melepas hehehe .. skg masing2 da ada kehidupan sndri tp stil cntct as fren.. suka kawan dgn dia!~
hehe, cm sama je kes kita ni. cume akak dh lama x jumpa dia. dh lebih 10 tahun kot? :)

apa pun, selamat meneruskan ibadah puasa :D
Kak Nizie---> Erm, bukan dia jek kak.. ada 2-3 orang lagi lelaki yg pernah rapat dgn saya dan suka kat saya tapi akhirnya diorang bawa diri.. saya juga yg masih solo molo.. ada org cakap, saya nie memilih, tp rasanya takpun. hehe..

Kak Hajar---> Rasanya ramai yg punya kisah camnie kak..

Tapi kalo dah 10tahun tak jumpe tu, kira lama gilers la.. hehe mesti bercenta dizaman sekolah nie :p