I'm back..

Friday, June 24, 2011




Assalamualaikum.. kepada pembaca2 setia blog ni.. *Ceh! macam ada je.. dah nak masuk 3 tahun dah blog nie aku tinggalkan tak berupdate, nak ada pembaca setia. kui2...* Ok la, mie taknak bebel panjang, just nak inform yang mie dah buat blog baru... so, blog yg satu ni mungkin takkan berupdate lagi.. pembaca2 skalian boleh la membaca kesinambungan kisah idop mie yang tak berapa best sangat ni di blog :


'ALL ABOUT ME & US'


 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 2:59 PM | 0 KomeNs

DURIAN PARTY

Friday, July 24, 2009



MUZIUM TELEKOM merupakan sebuah muzium telekomunikasi interaktif yang mempamerkan bahan – bahan sejarah telekomunikasi negara lebih 120 tahun, bermula dari zaman kod morse, sistem wayarles, telegraf hinggalah ke zaman digital dan jalur lebar.

Sempena dengan ulangtahun MUZIUM TELEKOM ke-15 tahun, pihak MUZIUM TELEKOM akan dengan kerjasama FAMA (Federal Agriculture Marketing Authority) salah satu agensi di bawah Kementerian Pertanian & Asas Tani akan mengadakan ‘DURIAN PARTY’ @ MUZIUM TELEKOM iaitu jualan buah - buahan secara besar – besaran pada :
Tarikh : 29 & 30 Julai, 2009
Hari : Rabu & Khamis
Masa : 10.00 pagi – 7.00 petang
Lokasi : Dataran Muzium
Beberapa program telah diatur sepanjang acara ini berlangsung untuk para pelawat . Antaranya adalah :

a) Bayar RM15 untuk makan durian sampai kenyang
b) Jualan Mega Buah – Buahan Tempatan
c) Kuiz
d) Teka Berat Buah
e) Pertandingan Karaoke
f) Pertandingan Gubahan Makanan Berasaskan Buah – Buahan Tempatan
g) Pertandingan Mewarna untuk pelajar sekolah


Selain itu, para pengunjung juga boleh mendapatkan informasi lebih lanjut tentang pameran, produk dan promosi yang dijalankan oleh pihak
MUZIUM TELEKOM seperti :

i) Sejarah Telefon Awam.
ii) Kabel Dasar Laut & Bawah Tanah
iii) Sejarah Operator
iv) Pakej “Nite @ Muzium Telekom” (Pakej Pelajar / Kumpulan)

Untuk pengetahuan semua, COO MUZIUM TELEKOM Encik Mohd Affandi Abdullah akan ditemuramah dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia, RTM 1 pada 28 Julai 2009 , jam 8.00 pagi sempena ‘DURIAN PARTY’ @ MUZIUM TELEKOM selain dari promosi lanjutan untuk produk – produk dari MUZIUM TELEKOM sendiri.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi Bahagian Perhubungan Awam, Acara & Pemasaran MUZIUM TELEKOM ditalian 03 – 2031 9966, faks 03 – 2031 5925 atau di www.muziumtelekom.com.my

Anda semua dijemput hadir bagi memeriahkan lagi ‘DURIAN PARTY’ @ MUZIUM TELEKOM .

Sekian, terima kasih.
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 4:53 PM | 1 KomeNs

Selamat tahun baru & azam mie..

Wednesday, January 2, 2008
Cepatnya masa berlalu.. dah sebulan lebih mie tinggalkan blog nie dalam keadaan tak berapdate. 2007 pun dah berlalu.. harap masih tak terlewat untuk mie mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU buat semua rakan2 bloggers dan sume rakan2 yang tak jemu2 singgah di blog mie nie. Terima kasih yer kengkawan kerana tak jemu2 kesini.

Mie taknak lah cerita kenapa mie dah jarang nak apdate blog skrg nie. Pada sesiapa yg tertanya2 dan musykil tu harap hentikan dari terus berperangsangka yg bebukan. Sebab ianya takde kena mengena dengan sesiapa. Tengok lah! kot2 masuk tahun baru nie mie akan kembali aktif berblogging macam dedulu ke.. hehe.

Hujung minggu aritu mie telah pulang ke kampung kerana bapa saudara mie meninggal(abang sulung ayah) arwah meninggal kerana sakit kencing manis, jantung dan darah tinggi.. di tambah dengan usia yang yang menjangkau 84 tahun. antibodinya pun maybe dah lemah nak lawan penyakit2 nya tu. al-fatihah untuk arwah.. semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang orang yang beriman. Insya'allah.

Masa hari kejadian, mie telah terserempak dengan kak zura. Tak sangka leh jumpe dia kat kampung.. dari situ, sah/kompon lah bahawa kami sememangnya punya pertalian. Sedara jauh2 mungkin. Sbb ayah kata dia kenal ayah kak zura tu. Kecoh skejap mak kak zura n mak mie becerita kat sedara2 yg ada ketika itu tentang pertemuan kami di KL.

Sempena tahun baru nie mie telah cipta satu lagi azam iaitu meningkatkan keperihatinan terhadap ayah dan mak.. (betul ke ayat mie nie?) hehehe maksudnya mie akan memberi tumpuan lebih dari yang biasa pada mak & ayah. Lebih2 lagi terhadap tahap kesihatan mereka. Ada 2-3 lagi azam baru mie. Segan lak nak cerita... ihiks! (bukan nak KAWEN ea... :p)

Gambar diambil masa kenduri kawen kakak mie aritu.

Pssstt : Baru je jumpe mak & ayah.. tapi rindunya pada mereka bagaikan setahun x berjumpe.
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 11:32 AM | 10 KomeNs