Kembali..

Sunday, April 29, 2007
Iks.. iks.. iks.. banyak tol habuk kat teratak mie nie.. nie lom sampai sebulan lagi mie tak apdate, dah bersawang2 hehehe.. lama x mencoret sesuatu kat sini intro pun dah merepek.. Kembali??! tajuk entri mie kali nie.. bermaksud mie kembali mengaktifkan diri mencoret sesuatu di sini setelah seminggu menyepi/menyorokan diri dari dunia blogging. tapi tak bermakna mie akan terus mencoret setiap hari. tgk mood n keadaan la..

Hari nie mie taknak cite pasal gathering tadi. hehe saje2 takmo citer lagik. nengok la.. esok kot! itupun kalo ada mood.... ihiks! Hari nie nak merepek2 je dulu.. nak luah sket ape yg terpendam kat dalam hati mie nie.. alahai poyoonyer ayat. hahaha...


Untuk pengetahuan, mie mula berblogging sejak tahun 2005 lagik. tapi tak aktif sangat. layout pun x secantik layout yg sekarang nie *hehe cantik la konon.. :p* sengaja takmo buat cantik2 supaya org tak berminat nak singgah n baca blog mie. lagipun masa tu mie berblogging hanya untuk luah ape yg mie rasa je. kalo mie rasa nak luah, mie luahkan je kat blog tu tanpa memikir 'mungkin ada pihak yg akan berkecil hati jika terbaca luahan hati mie tu'. sebab mie yakin, takde sorg pun tahu blog tu kepunyaan mie.

Tahun 2006 mie create satu lagi blog kali nie mie banyak becerita tentang kisah centa mie dan Mr'eX' yang terkecundang dipenghujung tahun 2005 (7 hari sebelum raya.. sedih gila beb!). masa nie mmg frustt sangat! tapi mie cuba untuk menerima kenyataan dan alhamdulillah mie dipertemukan dengan seseorang bernama MFS.. sori ye wak! ter'cerita' lagi tentang awak walaupun pernah ckp takmo citer pasal awak dah aritu.. dalam blog tu ada sedikit cerita tentang MFS.. tentang saat2 pertemuan kami dan luahan hati mie terhadap pertemuan yang tak diduga tu. pertemuan yg sedikit sebanyak menyakinkan diri mie bahawa kebahagiaan pasti ada untuk mie. tapiiiiii... bak kata pepatah "ku sangka panas hingga ke petang, tetapi hujan di tengah hari" hehehe.. penghujung tahun 2006, mie diuji lagi.. kami ditakdirkan berpisah. sedih kan? dia seorang lelaki yg sanngat baik dan mungkin sume orang tak percaya kalo mie katakan kami berpisah kerana allah.. (katanya la.. mie percaya dia..) sebab tu mie tak berapa sedih sangat dengan perpisahan yg ke-2 kalinya nie... mie yakin, dia punya alasan yg munasabah kenapa dia wujudkan perpisahan dari hubungan yg dia sendiri cipta tu.

Tahun 2007.. mie create satu lagi blog(blog yg mie guna skrg nie-life must go on) manakala blog2 yang lama tu sume mie delete. buat ape nak simpan cerita2 lama yg menyakitkan hati tu. biarlah ianya berlalu.. kata2 dari beberapa org kawan mie yg mie jadikan satu semangat supaya tak berputus asa dan meneruskan kehidupan ini. alhamdulillah.. terima kasih pada sume yg banyak bagi sokongan. 2007 ialah tahun yang mie tunggu2 sebelum nie.. mie suka tahun 2007 mungkin sebab mie suka no. 7 kot dan mie berharap sangat tahun nie bakal meninggalkan memori2 indah buat mie. tahun nie juga mie dapat ramai kawan2 hasil dari berblogging nie. macam tak percaya je mie leh berada di antara hampir 30 orang blogger siang tadi. satu anugerah yg sangat berharga buat mie. syukur sangat! seorang je pergi dalam kehidupan mie tapi allah bagi mie berpuluh2 orang sahabat yang bestt sangat. alhamdulillah mie gembira sangat......



Tadi 1st time nanges masa tgk konsert af.. sedih nengok aswad tak beribu n bapa. uwaaa... sure undian aswad bakal melambung tinggi lepas nie. gara2 simpati. nasib baik plan nak tgk konsert af live tak jadi.
pepun....
Jangan lupe AFUNDI SHAWAL..... hehehe rasanya dia akan tersingkir sebelum konsert akhir la. ermmm, nasib la labu...

Kenangan Mengusik Jiwa

Walaupun jauh
Beribu batu
Namun hatiku
Dekat padamu

Ingatan mesra
Bingkisan rindu
Dalam kenangan
Utus selalu

Duhai sayang
Cintaku sejati
Kenangan mesra lalu
Mengusik hati
Indah nian
Mesra yang tercipta
Kenangan mu selalu
Mengusik jiwa

Biar bertahun
Dalam kembara
Paduan jiwa
Cinta bertakhta

Damai setia
Lukis didada
Menanti cita
Sinar bahgia

Psstt : Best pulak lagu nie... lepas dengar shawal nyayi masa konsert af ke-2 aritu.. la.. la.. la..
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 1:15 AM | 1 KomeNs

Ape Kena Dengan Mie nie...

Thursday, April 19, 2007
Masuk kali ni ntah kali keberapa mie masuk ruangan create posting nie dan ntah berapa kali mie menaip dan akhirnya mie hanya save as draft sahaja entri2 mie tu. ada sekali tu mie langsung tak save pun entri yg sudah hampir 100% siap dan bersedia utk di publish. kerana apa.....? kerana mie rasa tak semua tentang diri mie harus di kongsi dengan orang lain, tak semua cerita patut mie ceritakan pada orang lain dan mie takut ape yg bakal mie cerita nanti bakal menyinggung perasaan orang yg berkaitan.

Sape yg kenal mie, sure tau mie nie jenis yg macamana.. :) happy go lucky n suke wat kecoh.. itu lah yg selalu diorg cakap. hehe.. mie tahu, mie ramai kawan pun sbb sikap mie tu. lagi faktor yg membuatkan mie ada ramai kawan mungkin sbb peramah n tak terlalu memilih kawan kot! erm tak sure la. namun, tak semua tentang diri mie kawan2 mie yg ramai tu tahu. pasal kisah centa mie dolu2 pun tak ramai yg tahu.. bukan sbb diorg taknak ambik tahu, tapi mie sendiri yg tak pernah nak cerita pada diorg. jika ada yg bertanya pun, mie mengelat2 je nak jawap. sampaikan ada 2-3 org cakap mie nie seorang yg perahsia. tapi, hakikatnya mie punya sebab tersendiri kenapa mie bersikap begitu. mie nie pelik sbb kadangkala mie lebih selesa becerita pada org yg mie tak kenal mahupun baru mengenali seseorang tu.

Beberapa hari nie, pasti ramai yg tertanya2 kenapa mie tak apdate2 blog mie. kenapa mie jarang singgah2 blog org lain. ntah la.. mie sendiri tak pasti kenapa agaknya dgn mie minggu nie.. jangan kata nak apdate mahupun melawat blog2 org lain, nak reply msj2 kawan2 tercenta kat msjbox tu pun rasa takder mood. sori yek kawan2 tercenta.. :) pepon yg berlaku pada mie, mie nak kowang tau bahawa mie saaaaaaaaaayang sangat kat kowang. hehehe *jangan ada yg salah paham udah!* ihikss!!


Terima kasih yg tak terhingga buat KAWAN MIE yg sorang nie.. yang sudi teman mie menonton wayang selama 2 hari berturut2(semalam n hari ini). mie tahu sure dia terkezut gila pabila tetiba mie mengajak dia menonton wayang semalam. terima kasih coz banje aku secret recipe tadi dan sori sangat2 sebab beberapa kali buat ko terkejut dalam panggung tu gara2 jeritan aku. adeih! mie memang macam tu.. kalo tgk wayang sure teremosional lebih. tu belum nengok citer sedih lagi tu. sure sok sek.. sok sek.. mie menanges... hahaha biasanya mie relaks je. tapi sbb 1st time nengok wayang dgn dia kan, so bila time mie menjerit atau melatah dalam panggung tu mula la mengutuk n mengeji diri sendiri. aku maluuu beb! kadang2 mie secara tak sengaja ter'terkam dia bila tiap kali mie terkejut. ya ampunn! ape mie dah buat nie.. biasanya kalo mie nengok wayang, yg jd mangsa terkaman mie kak lela la.. hahaha kalo nengok dengan kawan2 mie yg lain pun, pasti mie dok kat tengah2 diantara diorg sbb diantara diorg tu pasti akan jd mangsa terkaman mie.. risau jugak terterkam org yg tak dikenali kat sebelah. adeih! mie dah sehabis 'cover' emosi mie masa nengok wayang dgn dia tu. tp terlepas juga..

Sebenarnya sebelum mie ajak KAWAN MIE yg sorg nie, mie dah try contact sume kawan2 mie yg lain, tp memasing ada hal dan dia adalah org terakhir mie sms ajak tgk wayang. pastu tak sangka lak dia berminat nak join mie menonton. ihiks! masa tu mie tak tahu s/ada dia dah ada makwe atau dah kawen. hahaha almaklumlah lelaki nie bukan leh cayer sangatkan. *Ops! jangan marah yer..!* dan baru tadi terfikir nak tanya dia. adeih!! rupa2nya dia dah ada makwe la.. pastu mulalah mie asyik rasa sebersalah je. bukan ape, mie bayangkan mie berada ditempat makwe dia. aduhh! sure sedihkan kalo dapat tahu pakwe kita kuar dgn pompuan lain. tgk wayang lagik. ya ampunnn! buatnya makwe dia tahu, sure kena serang lagik macamana makwe bos mie serang mie aritu. ya allah.. tak rela dikata mie ingin merampas pakwe orang lagik. sungguh! sakitnya hati bila dituduh macam tu kan. sedih sangat.. macam la mie nie takde org ndak sampai sanggup nak rampas hak org lain. mula la nak ada pakwe gak nie... kui.. kui.. kui..




Diari Biru 2

Teman baru yang kutemui
Seiras rupa teman sekolah
Semasa remaja ku
Lagak gaya mu
Mengingatkan ku pada teman dulu
Kealpaan di perhatikan oleh mu
Ingin aku mendekatimu
Siapa dirimu sudikah dikau
Bergandingan denganku
Hulurkan tangan tanda kenalan
Salam kemesraan
Hadiah indah
Yang istimewa
Pemberian mu
Sebuah diari biru

Terima kasih diatas
Keikhlasan mu
Akan ku ukir indah oh... namamu
Akan ku catat setiap detik tingkah denganmu
Memori ku indah disaat bersama
Kita berdua
Tertera lah pena ku sulam madah
Tersusun lah segala kata kata cinta
Oh... Oh...


Lagu nie takde kena mengena pun dengan entri mie.. nie lagu kenangan masa sekolah dulu. lagu nie mmg bermakna la bg mie.. NOSTALGIA SEKEPING CARD. hehehe hanya 2-3 org je member masa kat mti tahu tentang lagu nie.. ihiks!


Psstt : Kenapa mie rasa berdebar2 je ek sejak kejadian beberapa hari lalu..
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 11:47 PM | 5 KomeNs

Macam-macam cerita..

Sunday, April 15, 2007
JUMAAT (13-04-2007)

Kira2 jam 3.00 petang mie call mazmal(bos) mengatakan mie dh siapkan kerja n mie nak balik. "okeh! hati2 naik Mr'black(gelaran bg skuter mie)..." ringkas sahaja jawapan mazmal tp penuh kemesraan.. mazmal nie kalo sape kenal dia, sure x percaya bahawa disebalik wajahnya yg tegas, dia adalah seorg lelaki yg romantik. ihiks! mie tahu la, sbb kami pernah bergelar teman tapi mesra satu ketika dulu. hehehe.. dalam perjalanan menuju ke pintu keluar opis, ada 1-2 org opis mate mie tegur mana mie nak pegi.. tapi mie hanya mendiamkan diri sambil melemparkan senyuman.. dari riak wajah mereka mie tahu mereka tak puas hati dengan mie. ah! lantak la.. bukan diorg yang bayar gaji mie pun.

Cadang nak pegi lepak kat KLCC. saje nak tenangkan fikiran. kebetulan kak lela cuti, so mie ajak la dia pg KLCC skali. nasib baik dia nak ikut.. kalo tak, alamatnya mie layan perasaan sorang2 je la kat taman KLCC tu. pastu try call achik s/ada dia nak join mie ngan kak lela lepak kat KLCC atau tak, masa dalam talifon kedengaran achik beria2 je nak join sekali. achik soh mie ngan kak lela tunggu dia kat KLCC. so, sementara tunggu achik sampai, mie ngan kak lela jalan2 kat dalam SURIA KLCC. lama betul tunggu achik.. kami dah hampir terokai sume kedai2 dalam SURIA KLCC tu namun achik masih tak muncul2. mie cuba call dia tapi tiada jawapan. geram betul masa tu. bukan ape, kalo taknak join, cakap je la taknak join. kan senang! takyah susah2 orang nak tunggu dia. malas nak tunggu achik, kami pg tengok wayang citer SUN SHINE. best jugak la citer dia(tak bosan)masa dalam panggung, tetiba dapat msg dari achik mengatakan dia tak dapat nak join kitaorg. ceishh!! berdebah sungguh minah nie.. rasa nak cekik2 je dia kalo jumpe. erm, dah 10 tahun mie kenal achik memang dah cukup masak dengan sikap dia tu. marah macamana sekalipun tak ada gunanya.

Lepas habis wayang, kitaorg jalan2 kat dalam SURIA KLCC lagi dan kak lela banje kek secret recipe. yummy! sedapnyer kek chocolate indulgence..



SABTU (14-04-2007)

Achik call bg tahu zuria (school mate masa kat mti) ada kat KL(umah dia). zuria nie salah sorg dr member rapat mie masa kat mti dulu. last jumpe zuria masa di tingkatan 2. sebab masa tingkatan 3, zuria pindah sekolah lain. kira dah 8 tahun la tak jumpe dia. zuria dok ipoh.. baru je tamat blajar. bulan depan dia start keje dah so, sebelum dia start keje tu yg datang KL tu. achik ajak mie bawak zuria jalan2. kegeraman dgn sikap achik semalamnya menjadi bekurangan sbb teruja nak jumpe zuria. nasib la ko..


Kami berjumpa di TIME SQUARE. rasa nak jerit je masa 1st time jumpe zuria.. dia langsung x berubah seperti 8 tahun yg lalu. kecik n comel gitu! kami lepak2 kat Mcd sambil makan bubur ayam. banyak pekara yg kami sembangkan. kenangan2 bersama di MTI kami ungkit kembali. argh! indahnya kenangan2 masa dizaman sekolah dulu. tak sangka betul kami akan bertemu lagi setelah 8 tahun x berjumpa. syukur alhamdulillah di atas pertemuan yang tak di sangka ini.



Puas berborak, kami jalan2 kat area lowyat dan sungai wang. susah betul nak cari surau kat sana. ada satu surau tu betul2 buat mie beristighfar beberapa kali. caj utk ambil air semayang adalah 50 sen. ya allah.. 1st time mie jumpe surau yg mengenakan caj untuk orang ramai mengambil air sembahyang. astaghfurullahal'azim.. ape akan berlaku 10 atau 20 tahun akan datang? agaknya nak masuk masjid pun kena bayar. nauzubillah... kami cari surau yg lain dan alhamdulillah masih ada surau yang tidak mengenakan caj untuk orang ramai mengambil air sembahyang.




Jam menunjukkan ke angka 8.00 malam. mie harus pulang.. teruja nak nengok Shawal wat persembahan kat konsert af malam tu. tapi ntah macamana mie teringat kat char koew teow kerinchi. adeih! mengidam agaknya kot. dari bukit bintang mie sanggup pegi kerinchi beli char koew teow tu untuk di bawak balik. ingatkan tak sempat dah nak nengok af tp tak sangka mie leh bawak motor dari kerinchi ke rumah mie dalam 1/2 jam je. sempat gak tengok konsert akhirnya. hehehe teruk betul perangai! exceli, mie takder la minat sangat pun af nie. tapi ntah kenapa mie teruja betul nak nengok Shawal tu. mungkin ada kisah disebaliknya kot. nanti2 la mie citer ape kisahnya.. muahahahaha..

AFUNDI SHAWAL.. hehehe, mie tak pernah undi pun.. :p




AHAD (15-04-2007)

Semalam bincang2 dengan achik nak bawak zuria jogging kat TAMAN TASIK TITIWANGSA. pastu nak sarapan ngan kak lela. tapi lepas je solat subuh pagi tadi mie tertido dan sedar2 dah kol 11.00 pagi. ya rabbi! nampaknya takde jogging la hari nie. mie sms achik "Woiit! kata nak pg jogging.. hampeh tol la.." tak lama lps tu achik balas sms mie "aku kat umah kak lela nie. dia sakit la.. ko datang la umah kak lela pastu kita jalan2.." ya allah! kak lela sakit lagi.. sejak 2 menjak nie kak lela asyik sakit je. kak lela nie ada penyakit asma dan mungkin sejak 2 menjak nie dia kurang rehat sbb tu penyakit dia asyik menyerang je. semoga allah memberi kesihatan yg baik buat kak lela.. ameen.

Lepas zohor mie pg umah kak lela.. konon nak melawat kak lela la.. tp sebaik sampai kat umah kak lela, kelihatan kak lela sedang start motor. uikss!! kata sakit.. tapi pakai cantik2 n start motor tu nak kemana. nak kuar ikut kitaorg jugak la tu. dan ternyata anggapan mie benar. eeii kak lela nie degil betul.. dalam2 tak sihat tu nak jugak kuar. tapi takleh nak marah jugak la.. mungkin dia bosan dok umah je.. erm, harap2 kesihatan kak lela baik la sepanjang hari ini. doa mie ketika tu..

Destinasi kami hari nie adalah TIME SQUARE, MID VALLEY dan ONE UTAMA.. Rancangan terakhir kononnya nak nengok wayang kat ONE UTAMA tu tapi terpaksa batalkan pabila kami terleka di IKEA.. jam menunjukkan pukul 11.00 malam dan mie mesti pulang sebelum jam 12.00 malam.. itu adalah undang2 yg mie buat utk diri mie sendiri.. lepak sampai jam 2-3 pagi memang la mie tak kisah dan pernah beberapa kali mie lakukan lama dulu.. tapi sekarang nie mie rasa mie perlu disiplinkan diri mie. mie taknak biasakan diri balik lewat2 malam.










 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 12:08 AM | 1 KomeNs

ArGhhh...

Friday, April 13, 2007
Tak tahu la kenapa sejak akhir2 nie rasa bosan sangat2.. buat itu tak kena, buat ini tak kena. makin hari makin tertekan. mie cuba lakukan sesuatu untuk menghilangkan perasaan2 yg tak sepatutnya nie seperti jalan2, shopping n jumpe member2 lama. tapi ianya berhasil hanya seketika. lepas tu mula dah tak tentu arah. ya allah, kuatkanlah semangatku menempuh hari ini, esok n selamanya. terbayang2 bagaimana 'N' (bukan nama sebenar) datang ke workstation mie beberapa hari yang lalu "ape ko dah buat kat mazmal hah? ko jangan ingat dia baik dgn ko, ko leh rampas dia dari aku." hah!! beraninya dia bertindak begitu. ape mie dah buat pada mazmal hingga dia sanggup kata begitu pada mie. takkanlah kerana mazmal kurang beri perhatian padanya, mie pulak yg di salahkan. boleh dikira berapa kali mie bersua muka dengan mazmal akhir2 nie sebab mazmal banyak habiskan masa di luar. jumpe client, pegi tapak projek, meeting dan mie tak tahu lg ape program dia. tapi yg pastinya kami jarang berjumpa. macamana pula minah tu leh kata mie nak rampas mazmal dari dia. eii tak kebulur la aku.. nak je cakap camtu kat dia. tapi, mie ingat pesan mazmal.. supaya jangan gaduh dgn 'N'. bukan sebab dia sebelahkan 'N' tapi sebab dia taknak 'N' sakitkan hati mie. ntah mie sendiri tak pasti sampai bila harus mie bertahan....

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~



'Underwater World' gambo diambil masa bercuti kat langkawi dec 2006 aritu. umo mak skrg 64 tahun.. manakala ayah plak 67 tahun..

Alhamdulillah kelmarin tepon mak, mak kata dia sihat n ayah pun sihat. macam biasa, kalo mie mimpi mak mesti mie akan tepon n bagi tahu mak pasal mimpi mie tu. sama gak ngan mak, kalo mak mimpi mie pun pasti mak akan cerita balik kat mie. kami memang rapat. mungkin kerana mie nie anak yg paling bongsu kot. sebab tu manje sket ngan mak. tapi ada gak anak bongsu rapat ngan ayah. erm, tu tak tahu la... sikap mie ngan ayah seakan2 sama iaitu degil dan manje. mungkin sebab tu mie tak berapa 'ngam' dgn ayah. kami juga sering berbeza pendapat. masa kecik2 dulu selalu la lawan2 cakap ayah. sekarang bila dah besar dan boleh pk mana yg baik n buruk. so, bila ada pekara2 yg mie kurang setuju dgn ayah, mie diamkan aje.. kalo tak tahan sangat, mie lari masuk bilik je. pepon, mie sangat sayangkan ayah dan mie tahu, ayah pun begitu. kalo tak, masakan ayah sanggup keluarkan duit simpanan dia utk belikan mie sebuah skuter. terima kasih ayah.. terima kasih mak..

Sape yg baru pertama kali kenal ayah, pasti diorg akan cakap ayah mie nie garang. sebab kadang2 cara percakapan ayah tu macam nak gaduh je. tapi sebenarnya ayah seorang yg sangat baik. memang cara ayah bercakap macam tu. kat kampung tu, kalo ayah borak2 dalam umah, sampai luar dengar. sape yg kenal ayah betul2 pasti tahu bahawa ayah tu kelakar juga orangnya. pernah lah masa kat asrama dulu kan, mie balik kampung. ada beberapa org kawan lelaki mie pelik la sebab x nampak mie masuk kelas, so diorg tepon mie kat kampung. sekali ayah yang angkat. dengar je sore ayah, kawan2 mie terus letak tepon. diorg cakap "ayah ko macam nak marah kitaorg je..." hahaha lawak la.. umo ayah skrg dah 67 tahun rasanya. tapi masih kuat bekerja. dulu2 mak kata ayah nie hensem n ramai betul peminat. tapi jodoh ayah ngan mak. diorg kawen bukan atas dasar cinta tapi pilihan keluarga. walaupun masa baru2 kawen banyak krisis dalam rumahtangga mak n ayah, alhamdulillah rumahtangga mereka kekal hingga hari nie. nampaknya ayah semakin sayang kat mak bila dah tua2 nie. syukur.. semoga mereka bahagia hingga di akhirat sana.. :)

Psstt : kejap lagi nak kuar.. maybe pegi KLCC kot...
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 1:46 PM | 3 KomeNs

Mimpi...

Wednesday, April 11, 2007
Mak termenung atas katil (sebelah mie)..

Mie : Kenapa mak tak tido lagi nie?
Mak : Mak tak boleh tdo la..
Mie : Lar, kenapa mak tak kejutkan umie..
Mak : Umie kan tengah tdo. takkan la mak nak kejut.
Mie : Takpe la.. kejut je umie cakap yg mak tak boleh tido, sekurang2nya mak ada teman.

Tiba2 mie tersedar. astaghfirullahalazim.. mimpi rupanya! mie cuba tido kembali tapi dah tak boleh. fikiran mie melayang teringatkan mak kat kampung. sihat kah dia? lena kah tido dia saat nie? ya allah, semoga kau memberi kesihatan yg terbaik terhadap kedua orang tuaku. ameen.. mie bangun ke bilik air gosok gigi n basuh muka. teringat kata2 mak, selalulah baca quran insya'allah hati akan jd tenang dan buatlah solat hajat mintak pertunjuk dariNYA. lantas mie ambik air sembanyang. alhamdulillah segar rasanya...

Di atas sejadah, tiba2 hati mie terasa hiba sekali. teringat tentang segala yg berlaku terhadap diri mie kebelakangan nie. terlalu banyak. ntah ape hikmah disebaliknya mie sendiri tak pasti dan masih tercari2. kadang2 mie cemburu melihat orang lain ketawa seolah2 langsung takde masalah. kenapa perasaan tu harus wujud? sekarang nie mie tak gembira kah? mie tak bahagia kah? ya allah, tamaknya mie. kebahagiaan yg bagaimana lagi mie inginkan? mie mempunyai keluarga yg bahagia dan kawan2 yg sentiasa menyokong mie. maafkan mie ya allah. dengan dugaan yg sekecil ini mie asyik mengeluh sampaikan kadang2 mie terasa terlalu rendah diri.

Mie capai al-quran pemberian mak 6 tahun lalu ketika mak menunaikan haji. mie baca beberapa muka surat. insya'allah mie akan cuba habiskan membaca satu al-quran tu sepertimana mak lakukan setiap tahun. setelah selesai, mie cuba untuk tido kembali. jam menunjukkan jam 4.30am, rasanya mmg dah tak boleh nak tdo dah jadi mie onkan pc. teringin nak luahkan ape yg mie rasa saat nie, ape yg menggangu fikiran mie dan ape yang mie inginkan. tapi, tak boleh. biarlah ianya hanya bermain2 difikiran mie. mie taknak orang nampak bahawa mie adalah seorang yg lemah. rasanya 3 tahun lalu mie pernah hadapi dugaan yg lagi hebat dari nie. tapi alhamdulillah mie dapat tempuh semua dugaan2 tu seadanya. semoga kau kuatkan semangatku dan berikan aku pertujuk ya allah...

ameen.. ya rabbalalamin...
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 4:00 AM | 6 KomeNs

Hujung Minggu yg BEST!!

Sunday, April 8, 2007
Sabtu 070407

Hari yg sangat meletihkan tetapi seronok.. oleh kerana PENCARIAN JUARA LONGKANG MSJBOX dan nengok wayang akan berlangsung petang tu, so pagi2 lagi mie dah bangun kemas umah n basuh baju. sesekali berlari2 ke ruang tamu nengok kartun. ihiks! mengemas rumah dan membasuh adalah salah satu dari xtvt masa lapang mie. kerana bagi mie, membuat kerja2 rumah boleh menghilangkan stress dan mie suka basuh baju guna tangan sambil main buih sabun... hehehe. yg mie rasa penat sangat semalam mungkin sebab mie basuh carpet kot. nasib baik si kecik 'aina' tolong sekali. walaupun buat keje x seberapa namun, keletahnya benar2 buat mie terhibur.

Asyik mengemas. sedar x sedar jam dah menunjukkan ke angka 1.15pm. alhamdulillah sume kerja umah siap sepenuhnya waktu tu. puas hati rasanya. kelmarin kak retna sms jam 2.15am dia akan sampai umah mie. so, tanpa buang masa mie mula menyiapkan diri. kalo boleh biarlah masa kak retna sampai tu mie dah sedia utk pergi. tak sempat nak lunch pun masa tu kak retna bg tahu dia dah sampai n tunggu mie nun jauh ditepi highway MRR2. so, mie kena menapak sket la nak kesana. kelihatan seseorang yg cukup asing bagi mie berada dalam kete sebelah kak retna. dia adalah kak kiki. 1st time jumpe kak kiki. rasa macam dh kenal lama plak dia. nice 2 meet u kak kiki...;) walaupun kak kiki nie tak banyak cakap. lepas ambik mie, kak retna ambik shai plak kat ukay perdana. adeih! memang masa tu peeenat sangat. nak je kansel kuar dgn diorg semalam. tp nak wat cemana masa tu mie dah ada dlm kete kak retna yang meluncur laju menuju ke THE MINES. dalam perjanan plak kak retna dapat call dari kak sheda mintak tolong ambik sodep kat mana ntah. yg mie tahu masa tgh cari2 umah sodep tu mie rasa macam nak pensan. pusing sana, pusing sini, pusing balik.. kepala pening n rasa nak muntah pun ada. mungkin sebab perut kosong kot. memang masa tu ingat nak soh kak retna benti tinggalkan mie kat mana2 n mie akan balik umah naik teksi je. tapi mie cuba bertahan dan alhamdulillah masa sampai je kat THE MINES, mie ok la pulak. dah x sakit kepala dah. maybe excited nak main bowling n tengok wayang kot. hehehe..

Bertambah semangat bila jumpe kak sheda, kak meera n azkam.. jumlah sume yang hadir adalah 8 orang. hehehe meriah kan?! nasib baik mie tak ikut kata hati utk balik umah. nengok kak meera, kak sheda n azkam makan ayam magik. (eh! betul ke nama masakan ayam yg korg makan tu ek?!. )nengok azkamnyer ayam tinggal tulang. "huis! macam sedap je.." bisik hati mie.. tapi masa tu perut nie rasa nak makan nasik je la. lalu mie terus order nasik putih + ayam percik dan air mineral. cis! cis! cis! nasik putih + ayam percik tu tak sedap langsung. uwaaa tensennyer! dah la lapar. masa tu mula la teringat nasik kat umah. sotong masak sambal, cendawan goreng, sayur kangkung.. huhuhu takpe, redha.

Lepas makan, kitaorang pegi beli tiket wayang JANGAN PANDANG BELAKANG yg akan ditayangkan pada 5.30pm. oleh kerana kami mempunyai 1 jam lagi sebelum 5.30pm, kami pergi ke pusat bowling. konon nak main la kan.. tapi, alangkah malangnya nasib kami.. lane2 kat pusat bowling tu penuh dengan budak2 UPM yg mungkin sedang bertanding kot. erm, kami tukar plan untuk pergi lepak2 kat CC sebelah pusat bowling tu. wargh sedihnya! CC tu pun penuh dengan budak2 bermain game. alahai.. last2 kitaorang sume main game kat pusat game dalam THE MINES tu. hahaha hambik! kak retna n kak sheda main game kete, tak tahu la gheti ke idak diorang tu main sebab masa tu mie pegi main bola jaring. hehehe puas hati sebab banyak bola masuk jaring. ihiks! sodep lak main game menari2 manakala yg lelain tu mie tak pasti. lepas tu kak retna, kak sheda, sodep n azkam main game tembak2. sekejap je nengok diorg tu main dah game over. muahahaha.. pastu mie ngan kak retna lak try main game tembak2 vampire. x sampai beberapa saat dah GAME OVER. ayark!




Dalam perjalanan nak ke panggung, tersinggah plak kat pusat gambar. tak tahu nak panggil ape mende alah tu. kitaorg kena dok dalam mesin tu. pastu mesin tu akan mengambil gambar kitaorg secara automatik dan gambar tu pula akan diedit cantik2 oleh staff2 kat situ. ntah macamana kami teruja dengan mende alah tu. habis 24 hengget melayang kat pusat gambar yg menipu itu. sebab ape mie cakap gambar menipu? sebab muke2 kat dalam tu sume nampak macam org jepun. hehehe macam2 aksi kami ketika bergambar dalam tempat tu.. lawak je. tp mie suke la. cute je gambar2 tu. nanti nak tangkap gambar camtu dengan ........ sape ek?! ntah la. tak jumpe lagik. hehehe.. kak retna banje ambik gambar tu sebab tak jadi main bowling.. TQ kak retna. love u soo much.. mmmuuuahhkss :x:x

Nie ler diantara dari aksi2 kami..


Asyik dengan bergambar, kami dah terlepas beberapa minit citer JANGAN PANDANG BELAKANG. sebaik melabuhkan diri atas kerusi dalam panggung, mie terasa nak pegi toilet la pulak. adus! takut benarnya. tp kena gak pegi. masa nak pegi toilet tu mie berlari. nasib takde org nampak. kalo tak sure org kata mie takut. hehehe seram la bilik air dia. setelah selesai mie kembali duduk di tempat mie. dan cuba memberi tumpuan pada cerita tu. dan tiba2 'dummmmmmmmm!' dan secara automatiknya mie menjerit. astaghfirullahalazim.... sound effect dia betul2 buat jantung mie rasa macam nak tercabut. mie tutup muka dan kadang2 mie tunduk bawah. tp rasa x puas hati. nak gak tengok citer tu. mie cuba utk tidak menjerit dengan menutup mulut mie. tapi, terlepas jugak. oleh kerana sodep dah pernah tengok citer tu sebelum nie, dia ada la bg tahu kat mana part2 hantu keluar. tp, mie still jugak terkejut n menjerit. tak boleh nak kawal la.. adoi! kesian kak retna n kak kiki. malang sungguh diorg dok sebelah mie. masa keluar dari panggung sume org citer pasal mie. malunyer! kak retna asyik cakap sakit jantung, sakit jantung.. hahaha harap2 diorg tak serik la ajak mie tengok wayang citer seram lagik. ihiks!

Lepas tengok wayang, kami lepak2 kat kedai mamak berdekatan dengan taman tema MINES WONDERLAND. lepak2, bergambar sambil bergosip. hehehe.. oleh kerana shai yg nampak beria2 nak balik cepat (nak tengok konsert af) la tu.. kami sudahkan makan malam kami tu. cis! cis! cis! kat situ pun tak sedap makanan dia. sian sape2 yg order roti canai liat tuh. :D nasib baik mie order maggi goreng. tak berapa sedap tapi masih boleh ditelan la. mie sampai umah tepat jam 9.00am. yey! dapat tengok konsert. terima kasih kak retna. lupe la nak bayar parking... :D next time saya bayar ek kak retna cayang.. sedih la noni kuar. cian syawal takde kawan... (ToT) sob.. sob.. sob..



+++ TAMAT CERITA HARI SABTU +++

Ahad 080407


Dari pagi sampai ke petang mie tak kemana2 pun. kira2 jam 6 petang kak lela msg ajak teman dia tengok wayang. kak lela kata, kalo mie tak nak pegi sekalipun dia akan pegi tengok sorang2. alahai.. "cian lak kat kak lela.." detik hati mie. lalu, mie bersetuju untuk teman dia. lagipun dah lama tak jumpe kak lela.. rasanya kali terakhir jumpe dia masa tengok wayang citer BRIDGE TO TERABITHIA dengan achik beberapa minggu yg lalu. selepas maghrib, kak lela datang ambik mie kat umah. kami tengok kat GALAXY lagi. sebab, itu je la panggung yg dekat dgn umah kitaorg hehehe.. kononnyer kak lela nak ajak tengok JANGAN PANDANG BELAKANG tapi oleh kerana mie dah nengok semalam n dah x sanggup rasanya untuk menjerit lagi, mie ajak kak lela tengok citer lain je kecuali citer seram sebab jam dah hampir jam 8.00am. pantang sket nengok citer seram memalam nie... ;) dengan kata sepakat, mie ngan kak lela nak tengok MR BEAN HOLIDAY tapi tempat duduk penuh plak. at last kitaorg tgk THE HITCHER citer kisah pembunuhan. adeih! mie rasa mie nie dah terkena sampuk dengan citer JPB semalam la. sebab masa tengok THE HITCHER pun mie asyik terkejut n menjerit je. ingatkan bila tgk citer camtu, dah takde la aksi jerit menjerit nie. erm, kesian kak lela. time mie menjerit je, dia sure urut dada (terkejut). hahaha adoi larr. citer tu banyak tol part2 yg buat org terkejut. rasanya kalo 100 kali ada babak2 terkejut tu, mau sakit jantung dibuatnyer.. pepon, kak lela kata citer tu x membosankan sebab ada budak kuat jerit. ceh! perli la tu.

Moral dari cerita nie "jangan tumpangkan sesiapapun yg tak dikenali"...

Lepas tengok wayang, kak lela ajak main bowling kat AMPANG POINT plak. mie mengikut tanpa bantahan. lagi pun khado balik semalam tak jadi main bowling. kami main satu game je. dah lama x main bowling, asyik masuk longkang je bola tuh. ada la sekali 2 mie dapat jatuhkan sume pin. namun mie tetap kalah di tangan kak lela. ermmm..


+++ TAMAT CERITA HARI AHAD +++


Psstt : rasa macam nak gugur jantung neh!

SAPE NAK JOIN MIE MAKAN SHUSHI KING? RM 2.00 SETIAP SATU PLATE... BUKAN SENANG NAK MAKAN SHUSHI KING MURAH NIE.

 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 11:40 PM | 0 KomeNs

Cuti JCard..

Thursday, April 5, 2007
Hari ini dengan rasminya mie mendapat cuti... hooooooyehhh *sambil melompat2 atas katil* hehehe... sebab ape mie cuti? sebab jcard sales kah?! owh tidak sama sekali.. ini adalah kerana berkat kerajinan mie yang telah berjaya menyiapkan sume kerja2 mie dengan sempurna sekali semalam. hehehe... kalo mie pergi kerja hari nie pun sure takde ape yang ndak dibuat. so, daripada mie dok mengadap minah2 yg suuuke sangat busy body kat opis tu, baik mie dok umah diam2. tapi, tadi dapat msg dari mazmal. esok ada meeting dan mie wajib masuk meeting tu. ayark! bosannyer. SESAPE TAHU ADA KERJA KOSONG KAT MEMANA TOOOOOLONGLAH BAGI TAHU... adeih!

Kira2 jam 9.00 pagi td.. kak lah ajak pg jusco. hehehe mulanya malas betul nak pegi. sbb memang dah tau sure sesak punyer kat JJ tu bila ada SALE. tetapi setelah di pujuk2 oleh kak lah, mie akur. lagipun oleh kerana aina sekolah so, kitaorg bawak arif sekali. sekurang2nya takde la budak tu bosan asyik dok kat umah je. *harap2 tak tergugat la bila nengok baju yg cantik2 n murah2 kat JJ tu* berkali2 mie nasihatkan diri mie supaya tidak membeli ape2 kat JJ tu. kelakar kan? takkan pegi semata2 nak jalan2 je kat dalam JJ tu. kalo camtu, baik mie pegi taman je kalo sekadar nak jalan2.. kot nak wat window shopping pun rasanya ini bukan masanya. sebab seawal pagi lagi JJ tu dah penuh sesak dengan orang yg GILA SHOPPING. sampaikan nak parking pun takde tempat. tp, kami diantara yg bernasib baik la sebab dapat tempat parking.

Nampaknyer nasihat yg mie berikan pada diri mie tu tidak berjaya. sebab, hasil dari berjalan2 di JJ tu mie telah membeli cadar, seluar kat ROMP, t-shirt kat PDI n t-shirt lagi kat IP ZONE. tak mahal sangat pun sbb harga offer kan... ;)




Kira-kira jam 6.30 petang tadi mie pegi JJ sekali lagik *mentang2lah tak jauh* sebab nak tukar mainan arif yg kitaorg beli pagi tadi. mainan tu macam bermasalah je. dah la mahal giler harga dia. sebelum pegi, mie call kak dah tanya s/ada dia nak join pg JJ atau tak dan katanya masa tu dia sudahpun dalam perjanan dari opis dgn ann nak ke JJ. aiks! biar betul abang mie sorg tu, nak shopping gak ke dia? hehehe selama hidup satu umah dgn ann, inilah kali pertama nengok ann membeli belah. kami berjumpa di JJ. masa tgh dok sibuk memilih baju, ann tanya mie "hang nak ape2 ke?.." tanya ann pd mie. masa tu rasa macam tak percaya je. lama mie diam dlm hati dok pk mungkin abang mie just 'tanya2 ayam' je. "nak ape2 pg la ambik. aku nak belanja nie.." kata ann lagi. "yey! betul ke nie?" berkali2 mie tanya ann. kenapa abang mie menjadi sebaik ini?! hehe padahal dia memang baik pun 'kadang2' je la. ihiks! "tapi, aku x minat la baju2 kat sini.." rungut mie. ann bukak dompet dia n hulur mie RM 100 sekeping. "nah! ambik nie. pg la nak beli ape2.." Tanpa malu2, mie terus capai duit yg dihulurkan. ah! nak malu ape? abang sendiri... Hoyehhh!! dengan duit tu mie beli jacket kat SEED. Tocheee ann.. LOVE U SOO MUCH...


Mie dapat GIFT VOUCHER yg berjumlah RM 50.00. setiap 1 voucher tu mewakili pembelian melebihi RM 100. Ops! jangan ingat RM 500.00 tu sume barang mie plak. tu sume resit2 abang n kakak2 mie punye. diorg bg mie. baik kan adik badik mie nie.. ;)) hehehe. Kami berangkat pulang kira2 jam 10.30 malam td. huhu tak dapat tengok diari af. sedihnyer... sob.. sob.. sob..

Pstt : siang td kak lela ajak tgk wayang (mid night) citer JPB. huhu siang2 boleh la nengok citer tu. malam2 tak berani la.. ;))

 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 11:48 PM | 0 KomeNs

Tak Sangka...

Wednesday, April 4, 2007
Nie gambo sebelum di'edit' oleh chot... :p

Semalam, tepat jam 4.30 petang sume keje2 telah siap sepenuhnya. kebiasaanya waktu2 camnie mie akan jalan2 kat internet. singgah dari blog ke satu blog atau chatting. tapi ntah kenapa mie rasa internet cam lembab je petang tu. mood nak jalan2 kat internet pun terbantut n terus berkemas2 untuk pulang. malas mie nak join budak2 opis tu melepak. bukannya sombong tapi mie tahu sure diorg akan tanya tentang mie n mazmal @ bos mie tu. menyampah! sibuk je nak jaga tepi kain orang.. tapi itulah yang mazmal selalu nasihatkan mie supaya tidak bercampur sangat dengan budak2 opis yg suuuke sangat busy body tu. dia cakap lagi, bahawa mie boleh balik umah kalo sume keje2 mie telah siap sepenunya. terima kasih buat mazmal. mie tahu sejak dia mengambil mie kerja dengan dia, hubungan dia n gf dia agak dingin. sumenya gara2 gf dia yang terlalu cemburu tak bertempat.

Sampai je umah terus teragak nak sms fysal langkawi yg katanya akan datang kl. dia ajak join jumpe beberapa org member Msjbox kat KLCC pastu nak pg makan satay kajang lak. tapi, kalau dah sampai ke kajang tu, memang tak dapat la mie nak join sbb tak tahu jalan dan ntah cemana beberapa menet pastu kak retna msg ajak jumpe fysal kat KLCC. dia cakap nak jemput mie kat umah. yey! terexcited lak nak pegi. oleh kerana risau kak retna tak dapat nak cari umah mie. so, mie soh dia ambik kat McD tepi MRR2 tu je la. mie soh kak retna call bila dia dah nak sampai. sebab, pejalanan dari umah mie nak ke McD tu lebih 5 menet gak la rasanya. tapi jam dah pukul 8.00am, kak retna senyap je. mie msg pun kak retna senyap jugak. tetiba dapat msg dari adik kak retna yg mengatakan kak retna ada kat petronas tengah tunggu mie. ya allah.. rupa2nya kak retna takde creadit nak reply msg mie. adeih! kesian kakak mie sowang tu tunggu mie lama kat petronas. lain kali jangan malas2 topup enpon yek kak 'KluangGirl' hehehe... Terima kasih yer kak retna sebab ajak saya semalam. lepas nie kalo nak kemana2 jangan lupa ajak saya lagi tau! nanti saya bayarkan parking untuk akak lagik.. :p

Rancangan nak pegi makan satay kajang tak jadi. so, kitaorang lepak2 kat Restoran Pelita berdekatan KLCC tu je la. turut hadir pada malam semalam ialah en jun&kak carnez, shai, kak sheda, sodep, chot, fysal, dan azkam,.. pertama kali jumpe fysal, sodep, chot n azkam. nice to meet u all walaupun tak banyak berborak. maybe next time kita leh jumpe lagi n borak sampai lebam... muahahaha..

kak sheda n kak retna tak abih2 nak gocip mie siap buat gelaran lagi. 'ShyGirl' tu sape.. cess! jangan hengat saya tak tahu. notti arr 'KluangGirl&RatGirl' nie hehehe.. habis sume org dah gocip2 mende yg sama. adeih!! bagi mie tu sume hanya gurauan dan mie berharap sangat tak ada orang salah paham serta jangan sampai ada orang yang menganggap gurauan itu sesuatu yg serius. mie nak sangat sume orang tahu bahawa selepas mie breakup dengan MFS, sekarang nie la mie rasa hidup mie kembali normal. mie gembira sangat dengan kehadiran kawan2 baru dikeliling mie sampaikan mie rasa mie tak perlu lagi seseorang dihati mie dan biarlah masa je yang menentukan siapakah yg bakal bertahtah dihati mie selepas ini. ewah! terjiwang plak.. kui.. kui.. kui..











Gambo2 nie sume mie dapat dari chot n fysal. terima kasih ye chot n fysal! sebenarnya mie bawak je camera semalam, tp segan la nak kuarkan sbb camera kecik je.. hehehe. pepon, mie betul2 TAK SANGKA dapat jumpe dengan sume yg hadir semalam. teserlah ketembaman mie bila ambik gambo dari tepi. masa bila ntah chot ambik gambo mie nie.. malunyer!

Psstt : tak sabo nak nengok 'jangan pandang belakang' esok.
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 11:19 AM | 5 KomeNs

Hidup Mesti Diteruskan..

Monday, April 2, 2007
Cepatnyer masa berlalu kan? sedar tak sedar sekarang ni dah masuk bulan APRIL 2007. Lagi lapan bulan masuk lak tahun 2008. Rasanya baru semalam mak n ayah hantar mie masuk MTI dan rasanya baru semalam mie menamatkan zaman persekolahan mie. Apabila mie membuat entry bekenaan arwah kakak mie beberapa hari lepas, mie sendiri bagaikan tak percaya bahawa kejadian tu sudah berlaku 10 tahun yang lepas. tetapi, segala kenangan2 bersama arwah tetap segar dalam ingatan nie. Terasa baru sangat kehilangannya. Tetapi.. apepun yang mie rasakan saat ini, ianya tetap berlaku dan telah berlalu.. Hidup harus diteruskan dan bersyukur kepada ALLAH S.WT. Kerana ini membuktikan bumi ini masih berputar di atas paksinya dan dengan kerana itulah mie masih dapat hidup dengan aman dan sentosa di permukaan bumi ini. alhamdulillah ya allah, kerana masih memberi mie peluang untuk hidup di alam ciptaanMu ini.

Dari putaran inilah terjadinya siang nan permai dan malam nan indah. Permukaannya yang menghadap matahari akan mengalami siang manakala permukaan yang membelakangkan matahari akan menjadi malam. Seandainya bumi tidak berputar maka sudah tentu bahagian yang menghadap matahari akan menjadi siang selama-lamanya hingga hari kiamat dan begitulah sebaliknya.

Apakah yang akan terjadi sekiranya siang berlaku terus menerus? Sudah pasti keadaan udara dan hawa dari saat ke saat, dari minit ke minit dan dari jam ke jam akan menjadi bertambah panas. Dalam tempoh 100 jam sahaja udara akan mencapai takat didih 100ÂșC sehingga lautan, tasik, danau, sungai dan sebagainya akan mendidih dan menggelegak. Cuba anda bayangkan apa yang akan terjadi sekiranya seluruh sungai, danau dan samudera mendidih airnya? Begitu juga darah yang mengalir di dalam tubuh kita juga turut mendidih. Dalam keadaan sedemikian, tidak ada satu pun makhluk yang dapat hidup. Semuanya akan mati dan musnah menjadi debu-debu yang berterbangan. nauzubillah.. mie plak rasa takut nak cerita lelebih.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Sama juga dengan PERTEMUAN & PERPISAHAN. Pertemuan adalah suatu kepastian manakala perpisahan adalah mutlak. Semua yang hidup didunia ini pasti akan mengalami perpisahan. Perpisahan walaupun amat menjerihkan untuk dihadapi, namun begitu kita mesti belajar bersemuka dengannya.

PERTEMUAN yang ikhlas diibaratkan sebagai salah satu dari nikmat dalam kehidupan. Bertemu, berkenalan dan dari situ akan wujud satu perhubungan. Dalam perhubungan yang telah terjalin kita bergurau senda, bergembira, berduka malah akan wujud satu perasaan saling menyayangi dan merindui. Namun apabila telah tertulis perpisahan berlaku... Kun Faya Kun... kita akan merindui semua detik tika kita bersama. Semua kenangan akan menjadi igauan kita dalam merindui yang telah pergi.

Tak kira bagaimana sayang dan kasih pada seseorang sekalipun, suatu hari kita akan berpisah juga. Jika tidak berpisah kerana tugas kerja atau apa2 urusan dunia, akan berpisah juga kerana dipanggil Yang Kuasa. Tiada satu apa pun didunia ini yg kekal! Walaupun sukar menerima hakikat perpisahan tapi itu yg pasti dan pasti akan terjadi. Semuanya akan merasa, malah ada juga yg mengatakan pertemuan adalah permulaan untuk perpisahan.

Dan mie juga tak lepas dari ketentuanNYA. mie sering dipertemukan dengan seseorang dan perpisahan itu seolah2 wajib berlaku tatkala hati mie mula menerima kehadiran mereka. ntah dimana silapnya mie sendiri tak pasti. Insya'allah, mie takkan mengelak sekiranya mie dipertemukan lagi dengan seseorang bernama LELAKI selepas ini kerana mie dah lali dengan perpisahan.. :) Jika masih berlaku perpisahan, bermakna ia bukan tercipta untuk mie. Teringat kata2 nie :-

"Kasihkan manusia lepaskan dia kepada pilihan dan keputusannya kerana di situ tanda kita gembira melihat insan yang kita sayangi beroleh bahagia"

Diawal pemergian arwah kakak mie 10 tahun lalu.. mie betul2 tak dapat terima hakikat bahawa mie takkan dapat bertemu dengannya lagi, mie takkan dapat dengar nasihat2 dari dia lagi, mie takkan dapat buat kuih raya tiap2 tahun dengan dia lagi dan takde sesiapa nak sebelahkan mie setiap kali ayah marah2 mie. Tetapi apabila mengenangkan penderitaan yang dia tanggung ketika sakit, mie jadi redha. Mie tak sanggup dengar rintihan nya setiap malam mengadu kesakitan. mungkin itu yg dikatakan bahawa allah lebih menyayangi dirinya kerana tak mahu arwah kakak mie terus menderita menahan sakit akibat barah tersebut. Terima kasih ya allah. Semoga arwah ditempatkan disisi-MU.

Member2 MTI.. mie tak pernah anggap bahawa kami sudah terpisah. Kerana mereka dan kenangan2 bersama mereka tetap ada dekat di hati mie sampai sekarang dan mie yakin, bahawa mereka juga seperti mie. Mungkin kami jarang berhubung tapi persahabatan antara kami sangat utuh. Mei 2006 adalah detik pertemuan pertama kami secara beramai2 selepas tamat tingkatan 5 tahun 2001. Walaupun ada yg tak dapat hadir, mie tahu mereka juga sangat merindui kami dan insya'allah ogos nanti kami akan adakan reunion lagi untuk ex MTI batch SPM 2001... jika tahun lepas kami hanya buat di restoran nelayan, tasik titiwangsa. kali nie mungkin kami akan buat di teluk batik. insya'allah......
klik sini kalo nak tgk gambo REUNION EX-MTI BATCH SPM 2001 tahun lepas.

Member2 pompuan.. (time nie ramai dah balik).

Member lelaki.. (pun ramai dah balik)..

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Mereka pernah berkata...
"Sakitnya penantian,bahagianya pertemuan."

Mereka juga berkata :
"Usah ditangisi sebuah perpisahan,kerana tanpa perpisahan,kita tak dapat merasai betapa manisnya sebuah pertemuan".

Tapi kemudiannya mereka menangis.Kenapa? Kata mereka:
"itulah penghargaan untuk sebuah pertemuan."
Ya,benar begitu.Tapi...penantian yang lama lebih baik dari perpisahan sekelip mata!
Setuju tak?

kini
Aku masih mendengar mereka berkata...
mereka bertanya dan mereka ketawa
masih di tempat yang sama..
tanpa usaha

Aku hanya mendengar.. tanpa berkata-kata
kerana aku tahu mereka berdusta
mereka cuba lari.. cuba sembunyi..
kerana takut berduka.. takut kecewa..


~*~*~*~*~*~*~*~*~*~


Dengan ini, maka terjawap la sudah TAG dari chii..... :p

Psstt : Sejarah dan kenangan silam itu adalah sesuatu yang pasti tidak dapat dilupakan, tetapi ketahuilah bahawa masa akan membuatkan kita lali dengan apa yang telah berlaku.
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 11:38 PM | 0 KomeNs