Terima kasih Kak Retna..

Monday, September 24, 2007
Pertama sekali mie nak ucapkan ribuan TERIMA KASIH buat Kak retna di atas jemputan berbuka puasa di rumahnya sabtu lalu. Majlis yg sederhana tapi cukup meriah dengan kehadiran Jun&Kak Carneyz, Kak Sheda, Shai dan Kiki. Menu yang di hidangkan ialah nasi briani, meehoon dan beberapa jenis kuih muih yg sedap2 belaka.. Salah satu darinya ialah karipap yg tak TerMakan akibat kekenyangan yg melampau. Nasib baik karipap tu inti kentang.. hehe kalo inti sardin sure akan wujud sedikit penyesalan kerana tidak membahamnya ketika itu.. ihikss!

Pepon, nasik briani yg kak retna hidangkan tu mmg power lah. Terima kaish sekali lagik kerana sudi membungkuskan nasik briani tu. Semoga kak retna sekeluarga akan dimurahkan lagi rezeki di bulan penuh barakah ini.. :)


* * * * * * * * * * *

Lagi seminggu(7 Hari) je lagi mie akan menamatkan title 'penggangur terhormat' di rumah nie.. dalam minggu terakhir nie, mie perlu bersedia dengan pelbagai aspek bagi memulakan tugas nanti. Diantaranya ialah pakaian.. dengan jawatan yg ditawarkan pada mie sudah pastinya mie perlu berpakaian formal untuk ke tempat keje. Berbeza dengan kerja mie sebelum2 nie yg bebas dalam soal berpakaian. Pakai jeans, t-shirt n slipar pun takde orang nak halang.ihiks! So, semalam pegi jusco beli beberapa helai baju dan kasut sebagai persediaan untuk bekerja minggu depan.. nasib baik ada beberapa helai baju keje yg lama masih boleh dipakai.. kalo tak, jenuh juga nak membeli yang baru..




Psstt : Dah 3 hari berturut2 makan nasi briani.. tapi kenapa tak muak2 ek? :p
 
Diconteng Oleh uMIe MieSYa pada 7:15 AM |

6 KomeNs

erkk..bestnye mkn2..hikss...nnti dh keje ni leh ke jumpe akak lg nie..mane tau schedule full memanjang..hahaha
selalunye memang x kan muak makan nasi briani ni... tp, badan naik pun x perasan... hehehe... bak kata pepatah "kenyang perut senang hati" wakakaka :))
AMBOI .. SOPPING SAKAN ..
Kak Zura---> tu la pasal kak.. umie mmg camtu, bila dah start keje.. nak jumpe kawan2 pun macam susah je. hehe tp itu dlu la.. hope keje nie takde la sibuk sangat..

Topek---> Betul ke topek? akak teringin nak naikkan berat badan sikit.. hehe tp, akak memilih gak la.. kalo sedap, akak makan la sampai licin... ihiks!

Pokcik---> Baju raya lom shopping lagik :(
salam umie.
nasi briani? hmm, makan sekali sekala boleh la. makan selalu mmg muak sbb makanan tuh mengenyangkan.
Neway umie, selamat bekerja yer?
Semoga lebih bersemangat dengan kerja baru ni :)
Kak Hajar---> Salam kak hajar.. betul cakap akak tu. makan nasik briani tu mmg cepat je kenyang. umie biasa makan sikit2 je tp berulang2(kalo sedap.. hehe pepon, terima kasih atas doa akak tu :)